Park épülhet a Macy’s nagyáruház tetején

Nem titok, hogy az online vásárlás egyre nagyobb teret hódít és az üzletek egyre nehezebben képesek lépést tartani. A világhírű áruházak sem képeznek kivételt. A világ legnagyobb áruháza, a Harold Square-n található Macy’s Flagstore is küzd a fennmaradásért. Míg az alsó két szint állandóan zsúfolt, a felsőbb emeletek gyakran konganak az ürességtől. Ez alól csak a karácsonyi időszak a kivétel, amikor a hatodik emelet Mikulásfölddé alakul.

Az áruház vezetőségének 2017. június 6-i ülésén az ingatlan osztály bejelentette, hogy tervezik az épület tetején egy nyilvános park létrehozását. A Macy’s hatalmas, egy teljes utcablokkot lefoglal, vagyis szép, nagy parkról beszélünk, ahonnan csodaszép a kilátás a közeli Empire State Building-re, az épülő-szépülő Hudson Yards-ra, a Times Square-re és általában Midtown Manhattanra. Az áruház már így is előkelő helyet foglal el a turista látványosságok listáján, azonban ez az ötlet bizton népszerű lesz a helybéliek és a látogatók körében is.

A tetőkertek, parkok, éttermek, bárok roppant népszerűek és nagy értéket képviselnek, különösen az olyan sűrűn lakott metropoliszokban, mint New York City. Kombinációjuk kereskedelmi egységekkel viszonylag új ötletnek számít és mindenképp innovatív. Londonban a Selfriges rendelkezik szezonális tetőtéri étteremmel, míg Párizsban a Galeries Lafayette és a Printemps áruházak teteje nyitott a nagyközönség számára. A Macy’s vezetősége ennél is nagyobbat álmodik. A tetőtérre hagyományos értelemben vett parkot, fákkal, zöld növényzettel, padokkal, ösvényekkel terveznek, éttermekkel kiegészítve. Az ötlet még nem kapott zöld utat, de az előrejelzések szerint nagy valószínűséggel megvalósulhat.

Kép és forrás Curbed

Tags: , , , , ,