New York City legújabb étterme, a La Grande Boucherie

Bemutatkozik New York City legújabb étterem csodája, a LA GRANDE BOUCHERIE. Az étterem-udvar méretei valóban grandiózusak.

A nyugati 53. utcában található étterem egy teljes New York-i utca blokkot elfoglal és 600 vendég fogadására alkalmas egyszerre. A pozitív, optimista hangulatot árasztó Art Nouveau stílusú épület jelenleg a “legfranciább” étterem New York City-ben. A brasserie stílusú étterem nemcsak a szájnak kellemes, de a szemnek is györörködtető.

Feltétlen nézzünk ne csak a lábunk elé, de a fejünk fölé is!
Belépéskor elénk tárul a hatalmas, 150 éves dekoratív boltíves üvegmennyezet, mely egyenesen Párizsból érkezett, a híres “Les Puces” bolhapiacról. Az üvegmennyezet egy magántulajdonban álló épület része volt az Opera Garnier szomszédságában, melyet sikerült a La Grande Boucherie tervezőjének megszereznie, mielőtt lebontották volna. Most új életre kel New York City-ben.

A falakat metró csempe borítja, a díszítő motívumok, festmények és illusztrációk szintén az 1920-as évek Belle Époque (Szép Korszak) Párizsába repítenek.
Az étterem boltíves mennyezete európai kávézókat idéz. A boltíveket arany patina borítja, mely a tölgyfa oszlopokkal és a több száz lámpával és csillárral együtt, meleg, pezsgő színű fénybe öltözteti az éttermet.

A menü szintén grandiózus, az ízekről pedig a híres séf, a szintén világhírű, West Village-ben található Minetta Tarvern volt Executive Chef-je, Bill Brasile gondoskodik.

Az árak szintén elegánsak, de nem megfizethetetlenek. A látványért, a kiszolgálásért és a különleges élményért is fizetünk. A fogások 30 dollár körül kezdődnek és egészen 600 dollárig emelkednek a pénztárcánktól függően. Az asztalfoglalás javasolt, a hét valamennyi napján nyitva tartanak.

Fotó: boucherienyc

Tags: , , , , ,