Central Park Harlem Meer megújulás

A Central Park északi területe hatalmas fejlődés elé néz. A Harlem Meer és környéke a turisták által ritkábban látogatott terület és nemcsak a központtól való távolság miatt, de amiatt is, hogy ez a terület kissé lemaradt a Park népszerű részeihez képest.

A 150 millió dolláros projekt új uszodát/jégpályát ígér és a tájkép teljes átalakítását. A Harlem Meer környékének átalakítása a 40 éves Central Park megújulási terv része.

A jelenlegi Lasker jégpálya és uszoda mesterséges beton barikádként szolgál a Harlem Meer és a Ravine között. A Lasker uszodát áthelyezve, utat engednek a Ravine patakjának, a Loch-nak, hogy szabadon a tóba follyon és mesterséges lápvidéket hozzon létre. Az édesvízi lápon kenuzni lehet, a kialakított szigeteket gyalogutak kötik össze, ahonnan megfigyelhető lesz az élővilág és horgászni is lehet majd. Természetesen ez nemcsak turista csalogató lesz, de az iskolák is remekül használhatják oktatási célra.

A szabadidő központ rengeteg közösségi eseményeknek ad majd otthont és reméljük, hogy új Central Park tradíciók kialakulásának is szemtanúi leszünk.

A munkálatok 2021-ben kezdődnek és a teljes átadásra 2024-ben kerül sor.

Tags: , , , , , , , ,