New York legújabb bevásárlóközpontja, a Westfield World Trade Center Mall

Öt hónap telt el azóta, hogy a világhírű spanyol építész, Santiago Calatrava által tervezett World Trade Center Transportation Hub, a WTC Közlekedési Központ minden különleges avató ceremónia nélkül (itt olvashattok róla) megnyitotta kapuit a New York-i utazóközönség előtt.

 

Az új WTC Közlekedési Központban 11 metróvonal fut össze ás naponta 300 ezer utazó fordul meg. Az Oculus átadásával a Lower Manhattan legnagyobb, összehangolt földalatti átjárórendszere vált teljessé.

A Fulton Centerből az új átjárórendszeren keresztül eljuthatunk a New Jersey-be induló vonatokhoz (PATH állomás), a 1 WTC-be, a World Trade Center Múzeumhoz és Emlékparkhoz, a Brookfield Place-hez, a 4 WTC épületébe, Battery City-be és hamarosan az új Liberty Parkba.

 

A 4 milliárd dolláros szárnyaló fehér madár gyomrában hosszú hónapokig csak az ingázók és Instagrammer-ek fordultak meg, mostantól azonban az Oculus (építésének történetéről itt olvashattok) teljes potenciállal várja a látogatókat, turistákat és helybélieket egyaránt.

2016. augusztus 16-án megnyílt New York City legújabb bevásárló és kulturális központja, a  Westfield World Trade Center Mall.

“Az Oculus az Élet és a Hit emlékműve New Yorkban, a lehetőségek, a fejlődés és állhatatosság szimbóluma. A Westfield mélységesen büszke, hogy ennek részese lehet, hogy új energiát és élményt hozhat Lower Manhattanba” – nyilatkozta a cég COO-ja (vezető menedzser).

A fotósok által rajongva kedvelt, 200 méteres folyosó, mely az Oculust a WTC PATH állomással, Battery City-vel, illetve a Brookfield Place-szel köti össze – sokak bánatára -, immár nem egy futurisztikus álomképre emlékeztet. Hatalmas, nagyon is hétköznapi LED reklámfelületté vált.

A 34 ezer m2-es bevásárló és kulturális központ több éttermet is működtet és itt nyílott New York City második Eataly-ja (képek és bemutatkozó leírás ITT), az olasz ételek és termékek szerelmeseinek fellegvára, a 4 World Trade Center harmadik emeletén.

A Westfield WTC Mall-ban helyet kapott üzletek közül a legismertebbek listája: Apple, Aesop, Aldo, The Art of Shaving, Banana Republic, Beer Table, Breitling, Camper, Caudalie, Charles Tyrwhitt, Cole Haan, Crabtree & Evelyn, Designer Eyes, Dune London, Eataly, Edward Beiner, Epicerie Boulud, Fika, Folli Follie, Fossil, Hugo Boss, Joe coffee, John Barrett Salon, John Varvatos, Kate Spade New York, Kiehl’s, Kiko Milano, L’Occitane, La Colombe, Lacoste, Links of London, LK Bennett, London Jewelers, Longines, Lore Wine & Spirits, M.A.C, Market Lane, Michael Kors, K. Minamoto, Montblanc, Nobletree Coffee, Nunu Chocolates, Pandora, Penhaglion’s, Reiss, Rituals Cosmetics, Sephora, Stuart Weitzman, Swatch, Thomas Sabo, Tissot, True Religion, Turnbull & Asser, Under Armour, Une de 50, Victoria’s Secret, Victoria’s Secret Beauty, Vince Camuto

A teljes listát itt találjátok.

A Westfield WTC Mall hétfőtől szombatig délelőtt 10-től este 9-ig, vasárnap pedig 11-től 7-ig tart nyitva.

 

Képek: a blog írójának tulajdona, valamint The Permanent Visitor, rcpp2001, arkenavan, b911bphoto, fullmetalphotography
Forrás: DNAinfo

Tags: , , , , , , , , , , ,