Új Eataly nyílt New Yorkban

“Life is a combination of magic and pasta.” –  az élet a varázslat és a tészta keveréke, vallotta Fellini. Az Eataly vásárcsarnok és ételudvar, az olasz étel szerelmeseinek fellegvára ezt a gondolatot választotta legújabb manhattani üzletének mottójául.

2016. augusztus 11-én, a World Trade Center 4-es felhőkarcolójában (101 Liberty Street), a Westfield bevásárlóközpont részeként megnyílt New York City második Eataly üzletháza, az Eataly Downtown.

Az első a Madison Square Park közelében nyílt 2010-ben és hatalmas sikert aratott mind a helybéliek, mind a turisták körében.

Az Eataly a kiváló minőségű, nagy többségében eredeti olasz termékek mellett, friss zöldséget és gyümölcsöt is árusít, valamint helyben sütött pékárut és pizzát.

Az üzleten belül több, autentikus olasz kávéház is működik.

Az Eataly üzletlánc a “slow food” mozgalom jeles képviselője, vagyis a gyorséttermek elleni küzdelem szószólója. A cég törekszik a friss, házias koszt, a tiszta, vegyszermentes, tradicionális hozzávalók népszerűsítésére.

A nyitás napján 15 ezer ember fordult meg az új 4 WTC épületének harmadik emeletén található, 4100 m2-es üzletházban.

Az Eataly Downtown témája a kenyér. Az üzlet bejáratánál egy kenyérrel teli asztal várja a vásárlókat. Az üzlet havonta a világ legjobb pékjeit látja vendégül, akik helyben sütött áruikkal népszerűsítik a különféle tájak jellegzetes kenyereit.

A bejárat közelében található bor és kávé bárban erőt gyűjthetünk a vásárláshoz, nézelődéshez.

Az üzletben külön szekciót kapott a zöldség-fűszer-gyümölcs piac.

20160818_173217

A polcokon több mint tízezer-féle sajt, szalámi, importált olasz ínyencségek, szószok és száraztészták hatalmas választéka vár a vásárlókra.

Az olivaolaj osztályon 100 féle-fajta, Olaszországban szüretelt olívabogyóból sajtolt olaj közül választhatunk, ízlésünknek megfelelően.

A friss tészták szintén helyben, friss alapanyagokból készülnek.

Az édesszájúak az olasz ínyencségek legjobbjai közül válogathatnak, melyet szintén az Eataly területén készítenek a cukrászmesterek.

Akik pedig szívesebben élvezik a kényelmes kiszolgálást a konyha helyett, őket az Eataly területén hét, különböző témájú étterem várja.

Az Orto E Mare névre hallgató étterem máris a kedvencek között található. Itt olasz és amerikai reggelit szolgálnak fel, melynek a World Trade Center és környékének dolgozói kifejezetten örülnek.

Az Eataly különleges hangsúlyt fektet az oktatásra.  A tulajdonosok vallják, hogy a házias konyha sikere a konyhában otthonosan mozgó, magabiztos háziasszony.

Az Eataly nemcsak főző tanfolyamokat szervez, de az üzleten belül is okít. A sajtkészítés menetét, a tészták fajtáit, a bornak megfelelő poharak kiválasztását mind megtanulhatjuk az üzlet falain található plakátok, képes folyamatleírások, tárlók segítségével.

  

Az Eataly megnyitóján az üzlet tulajdonosain, Nicola Farinetti-n, Mario Batali-n és Joe Bastianich-on kívül, a társtulajdonos és világhírű séf, Lidia Bastianich is részt vett.

S nem utolsó sorban, az Eataly Downtown-ból remek kilátás nyílik a World Trade Center-re és környékére.

Képek: a blog írójának tulajdona, illetve Business Insighter

Tags: , , , , , , , , ,