Karácsonyi kirakatok New Yorkban 2. (2015) Saks Fifth Avenue

49. és 50. utca között, az Ötödik Sugárúton található Saks Fifth Avenue a Roaring Twenties idején, vagyis az “őrült 1920-as években” nyitotta meg kapuit, amikor a vásárlás a szórakozás kategóriájába tartozott és a “lehetetlen” szó hiányzott az emberek szótárából.

A Saks Fifth Avenue ünnepi kirakategyüttese a New York-i Karácsony központi eleme, melyet helybéliek és turisták ezrei látogatnak meg évről évre. A hat, mozgó elemekre épülő kirakategyüttes ebben az évben a “Winter Palace”, “Télkastély” nevet kapta.

“Míg az elmúlt évben (beszámoló ITT) meleg tónusokkal, a vörös árnyalataival, a fény és tűz köré építettük a koncepciót, ebben az évben a hidegé a főszerep. Hideg, kékes tónusok, a jég és a fagy uralja a kirakatokat. Jégpalota épült az Ötödik Sugárúton.” – meséli Mark Briggs, a Saks marketing igazgatója.

“A tervezés egy évet vesz igénybe, míg a megvalósításon több százan dolgoznak. Nem vicc, de még december 31-e előtt neki kell kezdenünk a 2016-os tervezésnek.”

A Saks karácsonyi kirakatai a természet- és az ember alkotta csodák előtt tisztelegnek. Jeges Colosseum, havas Kínai Nagy Fal, fagyott Nagy-korallzátony és Eiffel-torony.

Rendkívül szürreális világ, melyben szőrmebundás próbababák tollászkodnak jégcsillárok alatt, hatalmas barnamedve szivarozik és hatalmas jégnyuszi korcsolyázik.

A New York-i karácsony elképzelhetetlen ezek nélkül a merész ünnepi kirakatok nélkül.

A Saks ünnepi kirakatait 2016. január 4-ig tekinthetjük meg.

Képek: a blog írójának tulajdona

Tags: , , , , , , ,