Karácsonyi kirakatok New Yorkban 3. (2014) Saks Fifth Avenue

A 49. és 50. utca között található Saks Fifth Avenue a Roaring Twenties idején, vagyis az “őrült 1920-as években” nyitotta meg kapuit, amikor a vásárlás a szórakozás kategóriájába tartozott és a “lehetetlen” szó hiányzott az emberek szótárából. Az “An Enchanted Experience” (A Varázslatos Élmény) elnevezésű karácsonyi látványparádé ezt, az Art Deco életérzést hivatott visszavarázsolni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A show bemutatójára november 24-én este került sor, revüműsor keretén belül, melyen a The Rockettes is részt vett, teljes, 36 fős tánckarával, melyre nagyon ritkán kerül sor a Radio City Music Hall falain kívül.

Saks Fifth Avenue's "An Enchanted Experience" Window Unveiling

A Saks Fifth Avenue ünnepi kirakategyüttese a New York-i Karácsony központi eleme, melyet helybéliek és turisták ezrei látogatnak meg évről évre. A kirakategyüttes hat, mozgó elemekre épülő kirakatból áll, melyek a korábban említett Art Deco stílus jegyeit hordozzák. A kirakatok ebben az éven klasszikus mesék jeleneteit dolgozzák fel, New York-i helyszínekkel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minden egyes kirakat egy-egy manhattani fantáziát testesít meg. Rapunzel az Empire State Building-en hintázik, Hamupipőke a Saks Nagyáruházban tartandó bálba igyekszik, míg Hófehérkét a Times Square gonosz almaárusa környékezi meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A City Hall elhagyott metróállomása és a Broadway szintén szerepel a fantázia kirakatok között.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A “forgalom leállító” show a legmodernebb fénytechnikát sorakoztatja fel, LED és strobe fényeket kombinálva, összesen 71 ezer égőt felhasználva. A látványparádé létrehozása 9000 munkaórát igényelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Saks fennállása óta először élőben is, live stream segítségével közvetítette a megnyitó ünnepséget, így a világ összes táján egy időben lehetett megtekinteni a 2014-es kirakatok, a fénykivetítés premierjét, illetve a The Rockettes előadását.

rccs_112414_108-2

Marigay McKee, a Saks Fifth Avenue elnöke megnyitó beszédében egyedi élményt, “lélegzetelállító látványosságot” ígért és nem hazudott. A Saks Fifth Avenue karácsonyi show-ja igazi New York-i ünnepi csemege, melyet december 31-ig tekinthetünk meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Képek: a blog írójának tulajdona

Tags: , , , , ,