B.U.É.K. 2024

Sokan meglepődnek, hogy a Times Square-n a szilveszteri konfetti eső viszonylag fiatal tradíció. 1992-ben kezdődött, amikor a Times Square még elég kétes hírben állt. Sztriptíz bárjaival, erotikus üzleteivel semmiképp nem számított családbarát környéknek. A szilveszteri program szervezői mindent bevetettek, hogy barátságosabbá tegyék a helyszínt. A konfetti eső is ezek közé tartozott. A másfél tonnányi papírfecnit a Times Square épületeinek tetejéről 100 önkéntes, kézzel szórja a résztvevőkre. A dobálást pontosan 20 másodperccel éjfél előtt kezdik, így mire a gömb leereszkedik, az egész tér konfettibe burkolózik.

Néhány éve az újévi kívánságaink is a konfetti eső részei lehetnek. December 1-je és 29-e között, a Times Square-n, a Wishing Wall-nál (Kívánság Fal) ráírhatjuk újévi kívánságainkat, fogadalmaink, álmaink egy- egy cetlire, így éjfélkor ezek is ott hömpölyögnek majd a levegőben.

Idén ti is részesei lesztek a New York-i Szilveszteri bulinak. A napokban ellátogattam a Wishing Wall-hoz. Ezzel szerettem volna megköszönni az egész éves figyelmeteket, a rengeteg kedves kommentet, a visszajelzést, a lájkokat és megosztásokat. Fantasztikus közösség alakult ki itt, ami sajnos nagyon ritka a közösségi oldalakon. Kívánok nektek egészséget, szeretetben eltöltött napokat, vidámságot és sok jószándékú embert körülöttetek. Találkozunk 2024-ben, új történetekkel, sok-sok képpel.

Tags: , , , , , ,