Flatiron Building (Vasalóház) felújítási hírek

A Flatiron Building (Vasalóház) New York City egyik legszeretettebb épülete, ikonikus sziluettje a City egyik jelképe. Az épület az 1902-es átadás óta kereskedelmi célú épületként üzemelt. Az előcsarnokon kívül az épület nem látogatható, nincs kilátója, ügyvédi cégek, könyvkiadó vállalatok bérlik az irodákat. Az épület megőrizte titokzatosságát.


A 22 emeletes felhőkarcoló 2019 óta üres, teljes átalakítás alatt áll. Felújítják az épület mészkő terrakotta burkolatát, leszerelik az ablak légkondicionálókat, új ablakkereteket installálnak, központi fűtést és légkondicionálást vezetnek be, új vízpermetező rendszert szerelnek fel, a biztonság növelése érdekében még egy lejárati lépcsőházat építenek.

A liftek is teljes cserére kerülnek, a tetőre napelemeket, esővízgyűjtő és újrahasznosító rendszer telepítenek, így a felhőkarcoló megfelel a modern, környezettudatos elvárásoknak. Az épület 80 millió dolláros felújítása a járvány miatt elhúzódott, de a tervek szerint még idén lekerülnek az állványok az épületről és már keresik az új bérlőket.

A Flatiron Building továbbra is nagyrészt irodaház marad, azonban a felújítás részeként néhány apartman lakást is kialakítanak. Ezek közül mutattak be egyet a belsőépítészek. A lakások világosak, tágasak, szellősek lesznek, modern és klasszikus elemekkel kombinálva.

Tags: , , , , , ,