Még több parkot a Park Avenue-ra!

A Park Avenue nemcsak New York City legdrágább, de legszebb sugárútja is. Upper East Side-i szakaszán luxuslakások, magánklinikák, Midtown-i szakaszán világcégek (Colgate-Palmolive, Ferrari, Heineken, Mercedes-Benz, NFL, American Airlines) székházai találhatóak. A Park Avenue-n épült a világhírű luxus hotel, a Waldorf-Astoria és a világ legnagyobb pályaudvara, a Grand Central Terminal. A Park Avenue különleges esztétikumát (54-97. utca) a sávok közötti parkos szigetek (Park Avenue Malls) adják. Tavasszal virágzó cseresznyefák és tulipán erdő, a karácsonyi időszakban kivilágított fenyőfák díszítik a szalagparkot.

A szépséges látvány ellenére sokan hiányolják, hogy nem lehet sétálni a park sávban és nincsenek padok sem. Azonban ez nem volt mindig így. Az 1900-as évek elején nemcsak lehetett, de divatos volt a Park Avenue buja pázsitján sétálgatni. A szigetek 12 méter szélesek voltak, padokkal és sétányokkal. A gyalogosok előnyt élveztek az autómobilokkal szemben.

Sajnos a forgalom drasztikus növekedésének nyomására a 20-as évek végén felére zsugorodott a középső park sáv. A 70-es években, mint sok minden másra, a Park Avenue-ra sem jutott pénz és figyelem. 1980-ban a Park Avenue Malls Projekt Bizottság létrejötte új életet lehelt a szalagparkba, de az autók uralma megmaradt a sugárúton.

A Covid-19 világjárvány azonban újra megfordította a fontossági sorrendet. A gyalogosok és kerékpárosok újra előnyt élveznek a City-ben és egyértelmű vált, hogy a város lakóinak még több nyílt térre és parkra van szüksége, s nemcsak átmeneti jelleggel.

A városvezetés szerint most jött el az ideje visszaállítani a Park Avenue eredeti szépségét, padokkal, sétányokkal. A park sáv kiszélesítése is a tervek között van, biciklisávval kiegészítve. Az időzítés szintén remek, mert egyszeri lehetőség kínálkozik. A Park Avenue alatt található százéves vasúti hangár felújítási munkálatainak része a Park Avenue 46-57 utca közötti szakaszának felbontása. A hangár és a szalagpark munkálatai egyszerre folyhatnak.

New York City Közlekedési Osztálya hamarosan konkrétumokat is közzétesz.

Forrás: New York Times

Tags: , , , , , , , ,