I Love New York – Andrea gondolatai

Harmadszor voltam New Yorkban. Először az 1 éves kislányom babakocsiját, másodszor a férjem sportbalesete miatt őt toltam végig kerekesszékben a városon – ekkor volt lehetőségünk menni, és mi mentünk! Most, ahogy a férjem mondta, végre 2×2 lábon néztük meg ketten a várost. Amit látni kell a városban, már láthattam az elmúlt utakon, érezhettem a város hangulatát, most a hétköznapi New York-ot kerestük. Terveztem egy külön “Tinkmara napot”, és mivel a város elég nagy, így igazából mindennapra jutott “Tinkmara élmény” – ahogy mi hívtuk ott.

Felsorolni sem tudom, hogy a “kötelező” klasszikusok mellett mi mindent néztünk végig. Évek óta gyűjtögettem az oldaladról a kedvenc pontokat. Christopher és Gay Street sarka, a Stone Street, Minetta Street., Dumbo klasszikus fotó pontjai, a Manhattan hídról, ahol kukucskál az ESB, Dumbo reggeliző pontjai, a Brooklyn híd lábánál, a Pomander Walk a titkos faluval, melyet csak kintről tudtunk megkukucskálni, láthattam a Tom Fruin üvegmozaikos víztározóját, a Vasalóházat én is fotóztam a szemben lévő pad korlátja alól, imádtam a tér csodaszép óráját, Brooklyn híres apartmanjának ikonikus óráját, átsétáltunk a Manhattan hídon, és a kivágott rácsok közül fotóztuk a várost, végigmentünk a Central Park általad javasolt útvonalán, sétáltunk a Roosewelt Island általad is szeretett cseresznyefái alatt, a kínai negyed zegzugos utcáin, és persze sétáltunk a West Village, az East Village és a Greenwich Village csodaszép házai között, megkerestük Manhattan legkisebb magánterületét, ott volt a hangulatos Soho… Nem sorolom tovább…

Két élményt hadd emeljek ki. Az általam legjobban várt pillanat: a Stuyvesant Street sarkának általad is kedvelt háza. Csak álltam és nem hittem el, hogy ott vagyok. Annyira vágytam rá, hogy láthassam. Így most erről küldök képet! Megható volt, hogy eljutottam oda! Átöleltem a korlátot a sarkon mielőtt eljöttünk. És, ami a legnagyobb élmény volt, a Bryant Park nyár esti mozizása. Hát, ott potyogtak a könnyeim a boldogságtól! Benne volt minden, amit New York jelent.

Kihagyhatatlan és fantasztikus! Élmény volt készülni az útra, guglizni, tervezgetni, láncra fűznia pici utcácskákat, eltervezni, melyik nap, mely területet járjuk be. És élmény volt megélni minden pillanatot. Köszönöm a segítséget, mert Nélküled a sok-sok titkos apró utcácskába nem juthattam volna el.

Imádom, ahogy imádod New York-ot!

Csodálatos ez a város. Vannak fogalmak, amelyek csak itt nyernek igazi értelmet: szabadság, multikulti, tolerancia, elfogadás, demokrácia.
I Love New York

Tags: , , , , ,