New York City legszebb lakóépületei

Upper East Side

📍 Cím: 117 East 78th street

A Lenox Hill egyik legbájosabb háza, a Lexington és Park Avenue között 1899-ben épült. Minden évszakban szemet gyönyörködtető látvány, de különösen karácsony táján érdemes felkeresni, amikor a lakók különös gonddal díszítik fel a homlokzatot. Az ünnepi díszek esti kivilágításban még hangulatosabbak. Az 5 emeletes townhouse azon ritka házak egyike, amelyen 3 család osztozik.

📍 Cím: 109 East 61st Street

📍 Cím: 143 West 81st Street

📍 Cím: 38 West 74st Street

A híres lilaakácos brownstone.

📍 Cím: 52 East 80th Street

A Central Park közelében található, enyhén emelkedős 80th Street az Upper East Side-on Manhattan egyik legelegánsabb utcája. Az 1883-ban épült 52-es szám, a vörösréz ablakfülkével (ezt 1910-ben építették hozzá), az utca legismertebb épülete.

📍 Cím: 4 East 74th Street

A Lenox Hil-en, a 74. utcában található Beaux-Arts stílusú épület története 1898-ban kezdődött, amikor Alexander Welch “sztár” építész megálmodta az 1184 m2-es házat. Welch volt Alexander Hamilton Harlem-i és George Washington White Plains-ben található házának tervezője.

Az Upper East Side-on található, 6 emeletes épületnek az évek során több világhírű tulajdonosa is volt, többek között Marc Chagall és Michael Jackson, aki a 90-es években bérelte a házat. A Gossip Girl rajongóinak szintén közel áll a szívéhez, mivel ez az épület szolgált Nate Archibald rezidenciájaként.

Az épületben 7 hálószoba, 8 fürdőszoba, gyönyörű tölgyfa padló és lépcsősor található. A balkon különlegesen szép eleme a háznak.

A jelenlegi tulajdonos nagy Halloween rajongó.

East Village

📍 128 E 10th St, New York, NY 10003

Az East Village egyik legcsinosabb épülete, a Stuyvesant Street és E10 Street találkozásánál álló saroképület. A látvány a ház előtt található Abe Lebewohl emlékkerttel roppant csalogató, állandó fotós téma, azonban az épület sarok kialakítása miatt a beltér nem a legszerencsésebb.

Az apartman házban 6 család lakik: 1 stúdió, 2 egy szobás, 2 két szobás és 1 három szobás lakás található. Jelenleg egyik sem eladó.

Abe Lebewohl a 2nd Avenue felvirágoztatója. Híres Deli-jét, a 2nd Avenue Deli-t az egész város ismerte. 1996-ban gyilkolták meg, valószínű a napi bevételért, a tettes máig ismeretlen.

Upper West Side

📍 253 West 70th Street, New York, NY

Fotók: tinkmara, nyclovesnyc, anuptowngirl, skaufman4050, ellenjoy26, Tanmaya Godbole,

Tags: , , , ,