Karácsonyi kirakatok New Yorkban 3. (2015) Lord & Taylor

A Holiday Season, Hálaadástól Újévig, New York City legmozgalmasabb időszaka. A Hálaadás előtti hetekben a City ünnepi hangulatot ölt. Megnyílnak a jégpályák és megjelennek az első karácsonyi kirakatok. Ebben az évben is a világhíres Lord & Taylor üzletház – a karácsonyi kirakatművészet úttörője – nyitotta a sort, november 12-én.

 

A Lord & Taylor Amerika legelső nagyáruháza 1826-ban nyitotta meg kapuit és azóta is töretlenül magas színvonalú árukínálattal és legendásan segítőkész ügyfélszolgálattal várja a vásárlókat.

Ebben az évben (a múlt évi kirakatokról ITT), s ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, a Lord & Taylor kirakatai sikerültek a legvarázslatosabbra. A kirakategyüttes a “A Few of Our Favorite Things”, vagyis “Néhány a kedvenceink közül” címet viseli, utalva a Muzsika Hangja feledhetetlen betétdalára, a My Favorite Things-re.

Hálaadás és Karácsony között több mint fél millióan látogatják meg a 101 éves üzlet karácsonyi kirakatait. A méret és a komplexitás miatt a kirakatrendezés nem helyben zajlik. Az elkészült alkotásokat az áruház alagsorából lifttel emelik a kirakatokba.

Ebben az évben a gyermekkori emlékeké a főszerep. Mézeskalács-kastély, adventi kalendárium és elvarázsolt cukrászda és megannyi szívmelengető ünnepi emlék.

Az első ablakban hatalmas adventi kalendárium-ház ablakai nyílnak, melyekben New York City legismertebb látványosságai bukkannak fel.

A mézeskalács-kastélyban vidám mézeskalács figurák járnak táncot.

A hófehér, csillogó-villogó kakukkos óra körül az erdő lakói, nyuszik, mókusok, baglyok játszanak.

A mesebeli cukrászdában mindenféle finomság vár minket. Rózsaszín cupcake-ek oly élethűen, hogy úgy érezzük, csak ki kell nyújtanunk a kezünk értük.

A Lord & Taylor karácsonyi kirakatait január 4-ig elejéig élvezhetjük.


Képek: a blog írójának tulajdona

Tags: , , , , , , ,

2 comments

  1. komica’s avatar

    Óóóó, pont láttam is élőben az első (és remélhetőleg nem utolsó) NY-i kirándulásom alkalmával! Csodálatos volt…
    Köszi a cikket, mostantól rendszeres olvasó leszek, ha már rátaláltam a blogra.

    1. tinkmara’s avatar

      Nagyon örülök, hogy rátaláltál a blogra és köszönöm!

Comments are now closed.