A Columbus Circle csillagai

Sokan nem rajonganak a bevásárlóközpontok iránt, különösen Karácsony táján. Ez a tendencia a New York-iakra is igaz, s aki csak teheti, elkerüli a plázákat. Ez alól a szabály alól az egyetlen kivétel a Columbus Circle-on található, Time Warner Center bevásárlóközpontja, a The Shops at Columbus Circle, melynek karácsonyi csillagjátéka nemcsak a helybélieket, de rengeteg turistát is vonz évről évre.

A Time Warner Center ikertornyait összekötő hatalmas, kábelhuzalos átrium mennyezetéről 12 fénylő csillagot függesztettek, melyek közül a legnagyobb 4 és fél méter átmérőjű.

A csillagok a nap folyamán a színskála valamennyi színét magukra öltik, ciklikusan váltogatva, narancsból zöldbe, kékbe, majd lilába. Egy ciklus körül-belül egy percig tart.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naplemente után, este 5 órától kezdetét veszi az igazi show. A csillagok a legkedvesebb karácsonyi dallamokra fényjátékba kezdenek. Ez évben a Lincoln Center Jazz Zenekara előadásban hallhatunk olyan klasszkusokat, mint a Jingle Bells, a Diótörő vagy a Csendes éj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Holiday Under the Stars november közepétől az újév kezdetéig várja a kicsiket és a nagyokat. A fényjáték este öt órától éjfélig látható.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Holiday Under the Stars tökéletes ünnepi hangulatkeltő az egész család számára. A plázában a csillagok mellett letudhatjuk a karácsonyi vásárlást is. A pékségekben, cukrászdákban éhségünket is csillapíthatjuk. A pláza minden egyes szintjén ízléses, nyilvános mosdók is vannak, mely kisgyermekes családok esetében különösen fontos szempont.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Holiday Under the Stars ingyenes kikapcsolódás a város szívében. A Columbus Circle-re az A, B, C valamint a D jelzésű metrójárat visz, az állomás neve pedig 59. utca/Columbus Circle. Miközben a csillagokban gyönyörködünk, a háttérről se feledkezhetünk meg. A Columbus Circle ikónikus szobrai, a sárga taxik tengere, valamint a Central Park déli bejárata teszi az élményt teljessé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Képek: a blog írójának tulajdona
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,