Eladó a McCallister ház

Nem New York City hír, de kapcsolódik és természetesen, mindannyiunk kedvencéről van szó. A McCallister család háza, a Reszkessetek betörők című filmből, május 24-e óta újra az ingatlan piacon van, 5,25 millió dollárért. A Home Alone ház Chicago külvárosában, Winnetka-ban található, mely az Államok egyik leggazdagabb környéke. A vöröstégla, György-korabeli stílusú ház 1921-ben épült. A 848 m2 alapterületű házban 5 hálószoba, 6 fürdőszoba, 4 kandalló, 2 mosókonyha, 1 kültéri és 1 beltéri jakuzzi található. A pincében privát mozit alakítottak ki, de ami még ennél is meglepőbb, hogy a pince második szintjén egy teljes méretű kosárlabda pályát építettek.

A modernizáció ellenére, a képeken könnyen felismerhető a filmből ismert központi lépcsősor, ahol Kevin leszánkózik, a bejárati ajtó, a konyha és szülők hálószobája.

A ház akkori tulajdonosai, a film megjelenésének évében több mint 400 autót számláltak meg naponta a karácsonyi időszakban, akik a házhoz zarándokoltak, hogy képeket készítsenek. 2021-ben a ház részt vett az Airbnb programban. A McCallister ház azóta is az egyik leglátogatottabb valós forgatási helyszín.

Tags: , , , , , , , , , ,