Az új Starbucks Reserve Roastery New Yorkban, a kávéimádók Disneyland-je

A Strabucks Reserve Roastery messze nem az, amit a sarki Starbucks-tól várunk. A csendes, hangulatos félhomály helyett hatalmas, három emeletes, 2100 m2-es (az átlagos Starbucks 167 m2-es alapterületű) luxus kávé- és pörkölőház élményben lesz részünk, ha ellátogatunk a Meatpacking District-ben, a Chelsea Market-től egy saroknyira található mega-Starbucks-ba.

A 2018 decemberében nyílt New York-i pörkölőház a negyedik a világon és a második az Egyesült Államokban, a Strabucks szülővárosa, Seattle után.  Sanghaj és Milánó ugyancsak rendelkezik egy-egy Starbuck Roastery-vel és 2019-ben még kettő nyílik, Tokióban és Chicagóban.

 

A Starbucks Reserve Roastery súlyos diófa ajtaja mögött különleges belső tér várja a látogatókat. A 2100 m2-en két kávéház (Main Bar és Experience Bar), egy koktélbár (igen, ebben a Starbucks-ban alkoholt is felszolgálnak), egy Princi olasz pékség osztozkodik.

A Main Bar a kávéház lelke, ahol a megszokott italokat rendelhetjük. Az  Experience Bar nevének megfelelően kalandra hív. Itt kávé különlegességeket szolgálnak fel, különböző technikákkal elkészítve.

Az Arriviamo Bar az első Starbucks koktélbár Amerikában, mely italkülönlegességekre specializálódott.  A kávé-alkohol keverékeket a sztár mixer, Julia Momose álmodta meg. Az Arriviamo Bar 80 személy befogadására alkalmas és különleges alkalmakra (születésnap, esküvő, stb.) ki is bérelhető.

A két kávézó, a különleges italbár és az illatozó olasz péksütemények ellenére, az üzlet igazi sztárja, a belső teret domináló pörkölő gépezet. A kávébabot frissen szállítják az üzletbe, ahol helyben pörkölik. A frissen pörkölt, illatozó kávé hatalmas silóba kerül, melynek réz testét a kávézó valamennyi pontjáról látni lehet. A baristákhoz a frissen pörkölt kávé csöveken érkezik a tárolóból, melyet a pultoknál őrölnek meg.

 

A pörkölőgép igazi steampunk élmény. A forgó keverőlapátokat szinte órákig lehetne nézni megbabonázottan, a pörkölődő kávé illata pedig mámorító. A pörkölésért Pörkölő Mester a felelős, aki évek óta gyakorolja a mesterséget.

Az itt készült kávét kis csomagolásban helyben meg is vásárolhatjuk, egyéb kávé különlegességekkel egyetemben.

A kávé mellett természetesen a megszokott Starbucks emléktárgyakat is megvehetjük az ajándékbolt részlegben.

A Starbuck Roastery belsőépítésze Liz Muller volt, aki három szintre osztotta a teret a legnagyobb kihasználhatóságra törekedve. A fából készült mennyezet elemek méhkaptár-szerű csoportjai a hatalmas belső tér akusztikáját szabályozzák.

5Az elsődleges felmérések szerint a vendégek négyszer hosszabb ideig tartózkodnak a Roastery-ben, mint egy átlagos Starbucks-ban. Ehhez valószínűleg – különösen télen – a bejáratnál található hatalmas hívogató kandalló hívogató fénye és melege is hozzájárul. Sokan akár órákig is szürcsölgetik a kávéjukat a kényelmes fotelokba süppedve.

 

Cím: 61 9th Avenue, New York, NY 10011 (9. sugárút és 15. utca sarok)

Legközelebbi metróállomás: 14. utca (A, C, E, L)

Képek: designboom és Tinkmara
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,