New York Cityben a tavasz első hírnöke, jóval megelőzve az első kellemesen meleg napokat és az első rügyeket a Central Park fáin, a Macy’s Nagyáruház Virágparádéja, melyre ebben az évben 42. alkalommal került sor.

A pazar virág show március 20-a és április 3-a között kerül megrendezésre a Macy’s Herald Square-en található központi épületében, valamint az áruház philadelphiai, minneapolisi, chicagói, illetve San Francisco-i üzleteiben.

A virágparádé ebben az évben az “America the Beautiful”, vagyis Amerika, a gyönyörű nevet viseli.

 

A virágkiállítás létrehozásán, elgondolástól megvalósításig, több mint 100 fő dolgozott, főleg az éjszakai órákban.

Az “Amerika, a gyönyörű” koncepción belül a kiállítás bemutatja Amerika tájainak specifikus növényvilágát. Meglátogatjuk a Sziklás-hegységet, Közép-Amerikát, a keleti és a nyugati partvidéket.

 

A keleti partot bemutató részlegben a Szabadság-szobor ikonikus lángját 9000 szál virágból alkották.

 

A többdimenziós kertekben szobrok és kisplasztikák rejtőznek, míg a virágalkotások egy része maga is szoborként funkcionál.

A múlt évhez hasonlóan, a kiállításra az üzlet első szintjén és nem az erre az alkalomra külön, az áruház Herald Square-i kijárata mellett felállított sátorban került sor.

 

Ennek a megoldásnak nemcsak támogatói, de ellenzői is akadtak jócskán. A “virágparádé az üzlet területén” támogatói azzal érveltek, hogy a koncepció lényege pontosan a kisebb alapterület ötletes kihasználásában, illetve a virágok átható illat- és színkavalkádjának az áruház forgatagába integrálása volt.

Az ötlet ellenzőinek annyiban azonban igazuk volt, hogy a kora reggeli órákat kivéve az üzletben hatalmas a tömeg, a vásárlók és a virágparádé látogatói kölcsönösen zavarták egymást, a virágok és parfümök pedig kifejezetten émelyítő keveréket alkotnak.

Az üzlet belső terét a tervezők valóban ötletesen kihasználták. Virágok kerültek az oszlopokra, pultok közé, fölé, de még a mozgólépcsők is virágoskertté váltak.

 

A Macy’s Nagyáruház ünnepi kirakataiban sem csalódtunk. A kirakattervezők a virágparádéra is kitettek magukért.

A Macy’s virágparádéjának megtekintését érdemes a kora reggeli órákra tervezni. A kirakatokat pedig naplemente után, illetve borongós időben lehet a legszebben fényképezni. A Macy’s tavaszi virágshow-ját évente fél millióan látogatják.

Képek: a blog írójának tulajdona

Tags: , , , , , , , , ,