A Nagy Tojásvadászat New York-ban

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA világhírű Fabergé ékszerház a büszke szponzora a 2014-es New York-i jótékonysági célú Nagy Tojásvadászatnak, melyet először 2012-ben rendeztek meg Londonban.

A  vadászat április 1-én vette kezdetét, A játék résztvevőinek közel 300 darab, 75 cm-es tojás-műalkotást kell felfedezniük a város öt kerületében. A tojásokat híres művészek és közéleti személyiségek tervezték. Az alkotók között szerepel Ralph Lauren, Martha Stewart és Tommy Hilfiger. A tojás-szobrokat véletlenszerűen és titkosan helyezték el New York kerületeiben, így a legváratlanabb helyeken bukkanhatunk rájuk. Parkok és nagyáruházak kirakatai, útkereszteződések és posta hivatalok. Minden zugba érdemes bekukkantani. A játékot egy ingyenesen letölthető okostelefon applikáció teszi modernné.

Az applikáció segítségével saját profilt készíthetünk. Itt gyűjthetjük az általunk felfedezett tojások fotóját és QR kódját. Abban a pillanatban, ahogy egy tojás lelőhelyét tíz használó megerősíti, a helyszín nyilvánossá válik és felkerül az interaktív térképre. A játék április 18-ig tart. Ez alatt az idő alatt a legtöbb tojást levadászó játékos között számos ajándékot sorsolnak ki. A főnyeremény egy drágakővel kirakott, 30 ezer dollárt meghaladó értékű Fabergé medál. A tojásokat április 18. és 26-a között, egy helyen, a Rockefeller Centerben összegyűjtve láthatjuk. A rendezvény a Sotheby’s ház által szervezett aukcióval zárul.

A befolyt pénz két jótékonysági szervezet, a Studio in a School és az Elephant Family számlájára kerül. A Studio in a School 36 éve elkötelezettje a szegény körülmények között élő gyermekek, illetve alacsony költségvetésű New York-i iskolák, óvodák művészeti oktatásának. A programban diplomás művészek vesznek részt, önkéntes oktatóként. A Elephant Family a kihalófélben levő afrikai állatfajok megmentésére létrehozott világszervezet.

A tojásokra a játék első napjától az applikáción keresztül is lehet licitálni. A legnépszerűbb és jelenleg legdrágább tojások között Jeff Koons, családot jelképező (jelenlegi ár: $55.000) és Marc Quinn, egy nő és egy férfi összefonódó ujjlenyomatát ábrázoló, a Végtelen Szerelem című alkotása szerepel (jelenlegi ár: $11.000). A harmadik helyen a Királyi Tojás, Humpty Dumpty áll, a maga 6.500 dolláros licitjével. Humpty Dumpty-t Vilmos herceg és Katalin hercegnő saját kezű aláírása teszi a műgyűjtők kedvencévé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A tojások mini változatát ($45), valamint a Nagy Tojásvadászat tiszteletére készült emléktárgyakat a hivatalos weboldalon, a Rockefeller Centerben és a Saks Nagyáruházban lehet vásárolni. A gyerekek számára képeskönyv is készült az akció történetével, színes képekkel illusztrálva.

A Nagy Tojásvadászat a Guinness Világrekordok között is szerepel, mint a legtöbb embert (7 millió) megmozgató és a legtöbb adományt gyűjtő (1 millió font felett jár az összeg) közösségi játék.

Felhasznált irodalom: Fabergé
Képek: a blog írójának tulajdona
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,