Karácsony a Westbury House-ban

Az Edward-korabeli karácsonyok meleg, meghitt hangulatát hozza vissza a Westbury ház idei dekorációja. Elegáns karácsonyfák, rengeteg természetes elem, téli virágok, magyal és borostyán ágakkal díszített kandallópárkányok a ház valamennyi szobájában. Mikulás is szolgálatban volt, amikor ott jártunk és csak titokban lesett rá a mobil telefonjára.


🎄
A Westbury House története:
A Westbury House mesébe illő története az 1840-es években kezdődik, Írországban, ahol egy szegény ír cipész feleségül veszi a munkaadója egyik alkalmazottját. Fiuk születik, aki összebarátkozik a szomszéd hasonló korú fiával, aki egy gazdag cég tulajdonosának gyermeke. A két kisfiú álmodozni kezd az Újvilágról. A kisfiú felnőtté válása után betársul barátja üzletébe és hamarosan az álma is valóra válik.
John “Jay” Shaffer Phipps elhagyja Írországot, Amerikába megy, ahol elvégzi a Yale-t, majd kiegészíti a Harvard jogi karával. Feleségül veszi a perui származású Margarita (Dita) Grace-t, a Grace Hajózási Vállalat örökösét. Öt gyermekük születik, négy fiú és egy kislány.
Az Old Westbury-ben található birtokot nekik vásárolja 1903-ban és felépítteti a Károly-korabeli házat George Crawley, hírneves angol építész vezetése által. Ő az, aki rátalál az 1700-as évekbeli kovácsoltvas kapura Angliában és áthozatja New Yorkba. A kertkapu hamarosan a Life magazin címlapjára kerül, s a birtok egy csapásra ismertté válik.

Dita beleszeret a kertészkedésbe. A kert a mai napig hűen tükrözi az asszony kertrendezési útmutatásait. Az évtizedek során a birtok egyre szebb lett, s pár évtizeddel később megnyitották a látogatók előtt is. Évente több tízezer látogatója volt a birtoknak és hamarosan a filmszakma is kegyeibe fogadta ezt a csodálatos kert- és épületegyüttest. Több Hollywood-i filmet is forgattak itt, többek között a Love Story, az Ártatlanság kora, a Kegyetlen játékok, a Szex és New York, valamint a Gossip Girl több jelenetét.
2001-ben a 93 éves Peggy Phipps úgy döntött, hogy átruházza az egész birtokot New York államra és megnyitják a ház teljes egészét a látogatók előtt.

📍: Old Westbury Gardens, Old Westbury, Long Island
Sajnos tömegközlekedéssel nem megközelíthető. A legkönnyebb a Long Island Rail Road a Penn Station-ről a Westbury állomásig a Port Jefferson vonalon. Onnan Uber/Lyft 7 perc.

Tags: , ,