6 és 1/2 Sugárút

A 6 és 1/2 Sugárút Manhattanban kicsit olyan, mint a 9 és 3/4 vágány a Harry Potter világban. Az orrunk előtt van, mégis titkos. A 6 és 1/2 Sugárút, az egyetlen csak gyalogos sugárút, 2012 óta létezik hivatalosan, amikor a New York-i Közlekedési Hatóság is elismerte és saját utcatáblát kapott. Azonban Midtown Manhattan dolgozói évtizedek óta használták a Hatodik és Hetedik Sugárút közötti folyosót, hogy legrövidítsék az utat az 51. és 57. utca között. Az itt található épültek magánkézben vannak, de a köztes tér közterületnek számít.

Az 53. és 54. utca közötti szakaszon található a La Grande Boucherie, a “legfranciább” étterem New York City-ben.
Belépéskor elénk tárul a hatalmas, 150 éves dekoratív boltíves üvegmennyezet, mely egyenesen Párizsból érkezett, a híres “Les Puces” bolhapiacról. Az üvegmennyezet egy magántulajdonban álló épület része volt az Opera Garnier szomszédságában, melyet sikerült a La Grande Boucherie tervezőjének megszereznie, mielőtt lebontották volna. A falakat metró csempe borítja, a díszítő motívumok, festmények és illusztrációk szintén az 1920-as évek Belle Époque (Szép Korszak) Párizsába repítenek.


Az étterem boltíves mennyezete európai kávézókat idéz. A boltíveket arany patina borítja, mely a tölgyfa oszlopokkal és a több száz lámpával és csillárral együtt, meleg, pezsgő színű fénybe öltözteti az éttermet.
A menü szintén grandiózus, az ízekről pedig a híres séf, a szintén világhírű, West Village-ben található Minetta Tarvern volt Executive Chef-je, Bill Brasile gondoskodik.

Az árak szintén elegánsak, de nem megfizethetetlenek. A látványért, a kiszolgálásért és a különleges élményért is fizetünk. A fogások 30 dollár körül kezdődnek és egészen 600 dollárig emelkednek a pénztárcánktól függően. Az asztalfoglalás javasolt, a hét valamennyi napján nyitva tartanak.

Tags: