Cold Spring Harbor

A “Stars Hollow” hasonmás kisvárosok listájára ajánlom a Long Island északi partján található Cold Spring Harbor-t. Cold Spring Harbor nevét sokan Billy Joel első albumának címéből ismerik, míg mások azért, mert John Lennon is itt lakott, amikor nem éppen a Dakota-házban tartózkodott.

Cold Spring Harbor-nak csupán 3 ezer lakója van, 9 km2-en fekszik, a főutcája pedig csupán 320 méter hosszú, de mindezt bájjal, barátságos hangulattal kompenzálja. Ősszel, a főutcán található Raffaele kávézó, mely  jelenleg nagy Instagram sztár, kivájt sütőtökben felszolgált tejszínhabos kávéjával várja a látogatókat.

Halloween hetében a főutcán kerül megrendezésre a Witches Night Out, a Boszorkányok Éjszakája, amikor az üzlettulajdonosok játékkal, varázslattal várják a boszikat és nem boszikat egyaránt.

A karácsonyi időszakban is gyönyörűen díszítik az épületeket.

A főutca valamennyi épülete képeslapra illik, az öbölből pedig gyönyörű a látvány nyílik a környező hegyekre, különösen ősszel.

❗️Cold Spring Harbor nem keverendő össze Cold Spring-gel, mely ugyancsak New York államban található, Manhattan-től 70 percnyire vonattal, a Grand Central-ról. Szintén érdemes ellátogatni. Rengeteg filmet forgattak itt, többek között a Hello, Dolly-t, az In and Out-ot, a Mildred Place-t.

🚂: Cold Spring Harbor a Long Island Rail Road Port Jefferson vonalán található.

Tags: ,