Sandra Bullock volt lakóháza

Kevesen tudják Sandra Bullock-ról, hogy az elhanyagolt ingatlanok életre keltése közelebb áll a szívéhez, mint hollywoodi karrierje. Történelemhez és művészetekhez való kötődését európai gyökereinek tulajdonítja. Gyermekkorát Németországban és Ausztriában töltötte. Édesanyja operaénekes volt Németországban, míg édesapja az amerikai hadsereg európai postahivatalát működtette. Szabadidejében énekórákat adott, illetve omladozó házakat újított fel. Sandra ekkor még csak kisinasként vett részt a restaurálási munkálatokban.

“Minden fillérem olyan ingatlanokba fektetem, amelyek figyelmet igényelnek. Minden ház más és más, különböző történelem bújik meg a falai között.” – mesélte az Oscar-díjas színésznő az Architectural Digest-nek, akik a legnagyobb projektjéről, a SoHo-ban található, 19. századi brownstone restaurálásáról kérdezték.

“A Sullivan Street-en található épület rengeteg törődést igényelt, amikor 20 évvel ezelőtt megvásároltam. Az életem összevisszaságban volt. Úgy éreztem, hogy ennek a brownstone-nak a felújítása értelmet visz a káoszba. Minden egyes gipszkarton fal mögött ott rejtőzködött az eredeti dizájn. Helyreállítottuk az eredeti mennyezet díszeket, a kandallókat. A legjobb mesteremberekkel dolgoztam együtt, akik tiszteletben tartották az ingatlan egységét és történelmét.”

📍: A 114 Sullivan Street 1899-ben épült, klasszicista stílusban. Ha a SoHo-ban jártok, érdemes felkeresni.

Tags: , , , , , ,