Gilded Age film érdekességek

1. A sorozat első részében, édesapja halála után, Marian Brook Pennsylvaniából New York Citybe utazik. A képen látható jelenetben, újdonsült ismerősével, Peggy Scott-tal New Jersey-ben várják a New York-i kompot.

Az olajfestmény-szerű, gyönyörűen létrehozott digitális látképen a Hudson folyón túl Manhattan sziluettjét látjuk 1882-ben.

1910-ig, a Penn(sylvania) Vasútállomás átadásáig, a Pennsylvania Vasúthálózat a Hudson folyónál véget ért. A New York Citybe tartó utasok az Exchange Place-től (Jersey City, New Jersey) komppal tették meg az út utolsó szakaszát. A rivális New York Központi Vasúttársaság vonala északról hozott be utasokat a Park Avenue alatt futó alagúton át a Grand Central Terminal-ba. A Penn Station építése, a City nyugati oldalán, 1905-ben kezdődött.

2. Az 1882-ben játszódó film egyik korhűség-beli tévedése, hogy a 61. utcát és az Ötödik Sugárútat földútként ábrázolják. New Yorkban 1665-től macskakővel borították az utakat, míg aszfaltot 1871-től használtak. A gazdag Upper East és West Side az elsők között volt, ahol aszfalt váltotta fel a macskakövet.

Tags: , , , , , ,