New York City legújabb parkja az 57-es kikötőben

New York City-ben mindig nagy öröm egy új park átadása. A város öt kerületében több mint 1700 kisebb és nagyobb park található, de a zöldből sosem elég. Az pedig kifejezetten nagy öröm, amikor kihasználatlan területet alakítanak parkká. Ez esetben egy 2 holdas (8093 m2) háztetőt, a Chelsea-ben található, nemrégiben felújított Pier 57 kikötőépület tetején.

Az Art Deco stílusú 57-es kikötő 1952-ben épült, különleges építészeti technikával, melynek segítségével az épület a Hudson folyón lebeg. A folyómederben három beton keszon tartja fenn a tradicionális cölöpök helyett. A Pier 57 műemlék épület és jelenleg vegyes használatban van. A Google a főbérlője az épület 32 ezer m2-es irodájának, de itt található a City Winery Étel- és Borcsarnok is, 17 szolgáltatóval. A City Winery, a legendás séf és gasztronómiai mesélő, Anthony Bourdain projektje volt, mely sajnos nem jöhetett létre.

A parkból gyönyörű a kilátás a nemrégiben nyílt, innovatív Little Islands-re, a New York Öbölre, a WTC-re, északi irányban pedig a Hudson Yards-ra. A parkban lelátó is épült, mely a Tribeca Filmfesztivál színhelye is lesz. Az új közpark ingyenes és naponta reggel 7 és este 10 óra között tart nyitva.

📍: Hudson River Greenway/11th Ave at W. 15th St.