A Rockefeller Center polgármestere

A Rockefeller Center New York City szíve és ennek bizonyítéka, hogy saját polgármestere is van. A Központ lelke, immár 20 éve, Correll Jones, a Rockefeller Center Polgármestere (igen, ez szerepel a névjegykártyáján is), akit csak CJ-ként ismer a város.

CJ tősgyökeres New York-i és jelenléte egybeforrott a Rockefeller Centerrel. A karácsonyi időszakban ő a Center concierge-je. Fogadja a turisták ezreit, mesél a fáról, válaszol a látogatók kérdésire. A karácsonyfa érkezésekor ő vágja le az első ágakat és osztja szét a nézelődők között. A New York-i apartman házak doorman-jei nemcsak portások, akik a biztonságért felelősek, de a lakók bizalmasai is. Ehhez hasonlóan, CJ a turisták bizalmasa. Segít az eligazodásukban, éttermeket, üzleteket javasol, útbaigazít és természetesen a legsürgetőbb ügyekben is segít (tudja, hogy hol vannak a legtisztább nyilvános mosdók a városban). Akár egy jó party házigazdája, szinte mindenütt ott van. Pozíciójában az évtizedek során elnökökkel, kormányfőkkel és hírességekkel találkozott és a Rockefeller Center arcaként sokszor láthatjuk a televízióban is. Személyisége beleivódott a Rockefeller Center szövetébe.

Mr. Jones először a Peninsula Hotelben dolgozott, mint biztonsági őr, majd a University Club of New York alkalmazottja volt 20 évig. Az egyik klubtag, Rob Speyer, a Tishman Speyer ingatlancég elnöke ajánlotta fel neki a Rockefeller Center-béli munkát 2002-ben (a Tishman Speyer a Rockefeller Center tulajdonosa). CJ először visszautasította az ajánlatot, mert nem akart a pult mögött ülni. Amikor kiderült, hogy a vendégeket kell köszöntenie, azonnal elfogadta az állást, mert emberekkel találkozni, kommunikálni mindig is a kedvenc foglalatossága volt.

CJ Flatbush, Brooklyn-ban lakik a feleségével. Naponta két órát ingázik. 8 órakor kezdőik a munkanapja. Felölti elegáns, szürke öltönyét és kalapját, majd lesétál Concourse-ra. Beköszön az éttermekbe és üzletekbe, majd visszasétál a Plaza-ra és várja a reggeli látogatókat.
“2020 nagyon nehéz volt, különösen a karácsonyi időszakban. – meséli – Voltak napok, amikor csak én voltam itt, meg a galambok. Nagyon örülök, hogy visszatértek a turisták. Mi, New York-iak, mindig panaszkodunk a rengeteg turista miatt, de mind tudjuk, hogy a City nem teljes a látogatók nélkül.”

“Azt hiszem, enyém a világ legjobb munkája. Több mint 100 ország turistáival ismerkedhettem meg az évek során. Sokan többször is visszatérnek. Megismerem őket. Sokan megköszönik az étterem, áruház, program javaslataimat és ez nagyon jól esik. Számomra New York City a világ legjobb városa. A Rockefeller Center pedig egyedülálló hely, utánozhatatlan hangulattal.”

Tags: , , , , , ,