Új 9/11 felvételek kerültek elő

Eddig nem látott, döbbenetes, szeptember 11-én készült fotókat talált egy 19 eves fiatalember a nagynénje hagyatékában.

A New York-i születésű Liam Enea jelenleg Connecticutban él. A nagynénje fotóalbum gyűjteményét a nagymamájától kapta néhány éve. Eddig nem volt ideje átnézni őket, de a járvány ideje alatt hozzálátott a képek digitalizálásához. A hét elején egy rózsaszín, Valentin-napi album került sorra, azonban meglepetésére, nem romantikus témájú képeket talált.

Az albumban közeli felvételek láthatóak a 2001. szeptember 11-én leomlott World Trade Center ikertornyokról. A szemszög teljesen új. A nagynéni, Maryann Puglisi-Muñoz, a Greenwich Street 310-es épületben (ma Independence Plaza North Apartments) lakott. A 27. emeleti lakás terasza délre, egyenesen a World Trade Centerre nézett. Innen készítette a felvételeket, egy olcsó, egyszer használatos fényképezőgéppel. A képek az első repülő becsapódása után néhány perccel kezdődnek és végig kísérik a tornyok haláltusáját. Jól láthatóak az utcaszinten menekülő emberek, a gomolygó porfelhő, a káosz.

Liam Reddit-en tette közzé a képeket, hogy a lehető legtöbben láthassák ezeket a különleges felvételeket. A család sajnálja, hogy eddig nem tudott a képek létezéséről és már nincs módjukban megköszönni Maryann-nak, hogy azokban a drámai pillanatokban volt lélekjelenléte megörökíteni az eseményeket.

Teljes album: Flickr
Reddit

Tags: , , , , , , , , , ,