Helikopterrel New York felett – Anita beszámolója

2014-ben költöztem az Egyesült Államokba. Az első New York-i utam a szokásos vonalon zajlott, mint minden turista, én is végigmentem a főbb látnivalókon, aztán útközben megállított egy srác, aki jegyet árult városnéző utakra. Amikor kimondta a bűvös helikopter szót, felcsillant a szemem, de elhessegettem a gondolatot, aztán vettem jegyet tőle a városnéző buszra. Nem volt rossz, de annyira nem is volt izgalmas. Kicsit jobbra számítottam. Aznap felkerült a bakancslistámra a helikopteres túra.
Pár nap múlva, az újdonsült barátnőmmel, nyakunkba vettük a várost és célirányosan a Times Square közelében kerestünk eladót. Pár perc múlva már a Downtown Heliport-felé vettük az ututnkat.

Időpontunk volt, mérlegelés, majd a szokásos protokollt végigjárva, ránk adtak egy sárga kis táskát, amiben mentőmellény volt, illetve elmondták a biztonsàgi szabályokat. Ez a procedúra kb. negyed órát vett igénybe, de már olyan izgatott voltam, hogy alig vártam az indulást!

Egy csodaszép piros helikopterrel szálltunk a magasba, hatan, a pilótával együtt. Eszméletlen jófej, közvetlen pasi volt, rengeteg kérdésre válaszolt, mindent megmutatott, a fontosabb épületeket és a városrészeket is, hogy mi merre található. Számomra hihetetlen volt, óráknak tűnt az idő, azt sem tudtam, merre kapjam a fejem. Igazából 15-20 perc volt az egész, de minden pénzt megért. 200 dollár körül volt a jegy, de egy életre szóló élmény volt! A végén csillogó szemekkel megköszöntem a pilótának, hogy valóra váltotta az álmomat!

A helikopteres túrák 200 dollár körül kezdődnek és több cég is foglalkozik ilyen utakkal, különböző igényeket kielégítve.
A Flynyon cég különösen kedvelt a fotósok körében, mivel ők az egyetlen szolgáltató, akik nyitott ajtóval repülhetnek.

🌐 Time Out – https://www.timeout.com/newyork/things-to-do/best-helicopter-tours-in-nyc

🌐 Flynyon – https://www.instagram.com/flynyon

Tags: , , , , , ,