Kormányzói segítséggel idén is megrendezésre kerül a Tribute in Light, a Fényemlékmű szeptember 11-én.

Múlt csütörtökön járványügyi kockázatra hivatkozva a Fényemlékmű rendezője, a 9/11 Múzeum bejelentette, hogy ebben az évben elmarad azinstalláció. A hír sokkolta a City lakosait.

A Tribute of Light a legerőteljesebb 9/11 emlékmű. A magasztos, kék iker sugarak szeptember 11-én, naplemente után jelennek meg Manhattan egén és másnap hajnalban, a felkelő nappal fokozatosan halványulnak el. A fénysugarak a megsemmisült Világkereskedelmi Központ ikertornyait szimbolizálják és hat hónappal a tragédia után, 2002. márciusában gyúltak fel először.

Cuomo kormányzó szombaton közbelépett és a következőket nyilatkozta mindannyiunk nevében: “New York Állam felügyeletet és egészségügyi szakembereket biztosít a 9/11 Múzeum számára, hogy biztonságosan fel tudják állítani az emlékművet. A Fényemlékmű féltő gonddal őrzött tradíció. A fénysugarak a reményt, kitartást és ígéret jelképei. Tökéletes vizuális reprezentációi a New York Tough (New York Erős) eszméjének. 2020-ben szükségünk van erre, jobban mint valaha. A vírus olyan sokat és olyan sokakat elvett tőlünk. Ennek a hagyománynak nem szabad megszakadnia.” #NeverForget #SosemFelejtünk

Kép: myfotophun, Josh Ketcham