A Central Park madárvilága

A “madárcsicsergős” New York-i videók láttán, hallatán sokan meglepődtek, hogy a Cityben ilyen sok énekes madár él. Ez így van, csak a város alapmoraja miatt nem halljuk őket ilyen gyönyörűen.

Sokan nem tudják, hogy a Central Park madárvilága az ország nemzeti parkjai közül az egyik leggazdagabb, egyben a keleti part vándormadarainak menetrendszerű pihenő- és energiagyűjtő helye. A vándorlási időszakban naponta 30 vándormadárfajt is meg lehet figyelni. A tavaszi migrációs időszakban számos madár költőhelyeként is szolgál, ősszel pedig a vándorsólymok csapatai ejtik útba, ami a madármegfigyelők és fotósok kedvenc időszaka.

A Central Park nyitása óta 280 madárfajt regisztráltak, 192 faj állandó vagy gyakori látogató, ezenkívül 88 fatja különleges, ritkán látható madárfajtát is megfigyeltek a park 843 hektáros területén.

A madármegfigyelők kedvenc területei a Parkban: Ramble, Cherry Hill, Belvedere Castle, Summit Rock, Sparrow Rock, Turtle Pond, Locust Grove, Pinetum, Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir, North Woods

A képen: skarláttangara, narancstrupiál, csattanó nádiposzáta, vörös torkú kolibri, kék sármány, fekete torkú kék poszáta

Fotó: gigi.nyc

Tags: , , , , ,