Az 50. utca és a Madison Avenue sarkán található luxusszállót, a Lotte New York Palace Hotel-t a legtöbben a Gossip Girl (A pletykafészek) című Tv filmsorozatból ismerik, azt viszont kevesebben tudják, hogy a szálló New York City egyik legszebben díszített épülete.

A hotel két épületből áll. A központi épület a volt Villard kastély, amelyet kétemeletes előcsarnok köt össze a palota mögött épült 55 emeletes modern felhőkarcolóval.

 

A hotel híres udvara, amely több 15. századi olasz katedrális elemeit ötvözi, annak idején lovaskocsi behajtóként funkcionált.

 

A hoteludvar és az előcsarnok november végén meseszép ünnepi ruhát ölt. Az elegáns karácsonyfa, a virágkoszorúk és füzérek társaságában rengetegen készítenek fényképet.

 

A hotel udvarán 10 méter magas karácsonyfa áll, melyet 3000 égő díszít. A hotel előcsarnokába lépve karácsonyi mesevilágba csöppenünk. A csarnok két lépcsősora előtt egy-egy elegáns fenyőfa áll, a korlátokra nehéz fenyőfüzéreket helyeznek, több mint 7000 ezer égővel, gömbökkel gazdagon díszítve.

 

Az egész hotel időtlen eleganciát és előkelőséget sugároz. Feltétlen érdemes meglátogatnunk az ünnepi időszakban. A Lotte New York Palace Hotel közvetlen a St. Patrick Cathedral mögött található, a Madison Avenue-n.

Képek: Tinkmara, kivéve az első képet, amely a Lotte New York Palace Hotel tulajdona

Tags: , , , , , , ,