A Rockefeller Center karácsonyfája szerencsés fekvésével, a szomszédos felhőkarcolók árnyékában, luxusáruházakkal körülvéve a helybéliek és turisták ezreit vonzza évről évre, elhomályosítva a City többi karácsonyfáját.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Greenwich Village barátságos téglaházai között, a hippi hangulatú Washington Square-en, a Diadalív árnyékában található New York City egyik legrégebbi karácsonyi tradíciója. A Village karácsonyfáját 1924-ben állították fel először, 7 évvel a Rockefeller Center fája előtt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Village-be érkezőket az Ötödik Sugárút felől a Diadalív előtt felállított fa fogadja december 11-e óta.

Az első karácsonyfa élő fa volt, melyet három nappal Karácsony után a Washington Square Parkban ültettek el. Sajnos senki sem tudja, hová ültették és hogy vajon még áll-e.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az 1924-es gyertyagyújtás során a karácsonyi énekek szövegét a boltívre vetítették, míg mostanság nyomtatott dalszöveg-gyűjteményként adják az ünnepségen megjelent résztvevők kezébe.

A résztvevők mind a két tradíciót, az élő fa és a kivetített szöveg tradícióját egyaránt szeretnék visszahozni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A 13 méter magas fa a Diadalív fénykörében ez évben Kanadából érkezett. A Washington Square Association, a Washington Square Társaság 1924 óta folyamatosan részt vesz a gyertyagyújtási ceremónia szervezésében. Az utóbbi években a környék többi civil szervezete, többek között a New York Egyetem diákjai is aktívan részt vesznek az előkészületben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Washington Square fenyőfáját különösen azoknak ajánljuk, akik nehezen viselik a túlzsúfolt, zajos eseményeket. A Greenwich Village-i gyertyagyújtási ceremónia meleg, barátságos hangulatú, tradicionális esemény.

Képek: a blog írójának tulajdona

Tags: , , , , ,