A blogról

A blog 2009-ben indult az azóta megszűnt Freeblog webszolgáltatón. Mivel írásaim gyakorta megjelentek a Freeblog fogadó oldalán, a blog remek publicitást kapott és néhány hónap leforgása alatt több ezer olvasója lett.

2010-ben elnyerte a Golden-blog díjat, az év blogja helyi.érték kategóriában.

2012-2013 személyes és blog szinten is mélypontnak számított. A Sandy hurrikánban elvesztettük az otthonunkat és 6 hónapon keresztül rokonoknál laktunk. Mire készen álltam a visszatérésre, a Freeblog szolgáltató minden előzetes bejelentés és adatmentés nélkül lehúzta a rolót.

Az írások 60%-át sikerült helyreállítanom és beépíteni az új blogba, mely új szolgáltatónál, saját domain-nel indult újra. A Facebook kommunikációs erejére nagyobb hangsúlyt fektetve, szisztematikusan ragaszkodva a naponta frissülő tartalomhoz, az olvasó-író kapcsolat, illetve a blogközösség erősítésével 2014 végére a blog követőinek száma elérte a 10 ezret és azóta is növekszik.

A blogot egyedül írom, a Facebook oldalt szintén egyedül szerkesztem-moderálom a szabadidőmben, főállás mellett.

Nem foglalkozom aktív szálláskereséssel, munkaközvetítéssel, bevándorlási szaktanácsadással. Nincs kiadó szobánk, lakásunk és sajnos állást – sem feketén, sem legálisan – nem tudok szerezni. Ezekkel a témákkal kapcsolatban több, részletes írás is megjelent a blogon.

A blog célja, hogy bemutassa New York City ismert és kevésbé ismert nevezetességeit képek és leírások által, ötletet és tanácsot nyújtson a turistáknak az út tervezésében és kivitelezésében, tájékoztasson a város infrastrukturális, építészeti, kulturális újdonságairól, aktuális eseményekről.