New York City legjobb rooftop bárjai

New York City sziluettje, nyár, naplemente és egy koktél. Tökéletes kombináció. New York tetőbárjai oázisok, magasan a város felett, messze a zajtól, az utcák forgatagától. “Hogy igazából megértsd New York City nagyságát, magasságát és mélységét, fel kell emelkedned.”

Dress code: A legtöbb helyen alkalmi elegáns (smart casual) viselet a kötelező. Ezeket a ruhadarabokat kerüljük: tornacipő, szakadt farmer, szakadt-viseltes póló, kapucnis pulóver, dzseki, jóga-, strand- és sportviselet, flip-flop, sildes sapka, ujjatlan trikó.

Személyazonosság: Az alkoholfogyasztás alsó korhatára 21 év, ezért személyazonosságunkat belépéskor igazolnunk kell. Útlevél legyen nálunk.

Belépő nincs, azonban fogyasztanunk kell. A legtöbb helyen az italok mellett falatozhatunk is.

Helyfoglalás: a legtöbb helyen előre kell foglalnunk, melyet az adott bár honlapján ellenőrizhetünk indulás előtt. A bárok sokszor biztosítanak helyet privát programoknak. Ilyenkor a nagyközönség számára zárva tartanak.

Ismerkedjünk meg azokkal rooftop bárokkal, amelyekből a legszebb kilátás nyílik New York City különböző pontjaira.

1. BROKEN SHAKER

Cím: 23 Lexington Ave, New York, NY 10010

Weboldal

Kilátás: A Gramercy és a Flatiron határán található Freehand Hotel tetőterasza ad otthont a Broken Shaker bárnak, mely Miami-ban nyílt először és onnan magával hozta a floridai életérzést New Yorkba is. A hangulat trópusi, rengeteg növényt és természetes anyagokat használtak a dekorációhoz, a trópusi koktélokban pedig sok a friss gyümölcs. A manhattani kilátás rajongóinak azonban az a legfontosabb, hogy a bárból gyönyörű kilátás nyílik a Lexington Avenue-ra és a Chrysler Building-re.

2. 230 Fifth

Cím230 Fifth Ave, New York, NY 10001 (Flatiron District)

Weboldal

Kilátás: New York legnagyobb, időjárás és évszak független szórakozóhelye. A 20. emelet zárt. A tetőn esőben, ernyők alatt, míg télen, fűtött jégkunyhókban fogyaszthatjuk a koktélunkat. Csodás kilátás nyílik Midtown Manhattanra, ezen belül az Empire State Building-re, a Chrysler Building-re és a Metlife Building-re.

3. The Press Lounge

Cím: 653 11th Ave, New York, NY 10036 (az Ink48 Hotel tetején, a 16. emelet, Hell’s Kitchen)

Weboldal

Kilátás: New York City egyik “legszexibb” tetőbárja, mely üvegablakos beltéri és kültéri bárral is rendelkezik. A bárból csodás látvány nyílik a Hudson folyóra és Midtown Manhattanra.

4. Top of the Strand

Cím: 33 West 37th Street, New York, New York 10018, a Marriott Vacation Club Pulse tetején

Weboldal

Kilátás: A Top of the Strand különlegességét a látványon kívül az a tény adja, hogy a bár a Sex and the City díszlettervezőjének alkotása. A bár legvonzóbb eleme a bevonható üvegtető, mely esőben és hóban is lehetővé teszi, hogy a vendégek élvezhessék a szinte kézzel fogható távolságban levő Empire State Building látványát.

5. St. Cloud

Cím: 6 Times Square 17th Floor New York, NY 10036, a legendás Knickerbocker Hotel tetején

Weboldal

Kilátás: New York City egyik legfantasztikusabb tetőbárja a világ útkereszteződése felett. A Times Square vibráló fényei, Midtown Manhattan zsongása szinte kézzel fogható.

6. The Skylark

Cím: 200 W 39th St, New York, NY 10018

Weboldal

Kilátás: A Skylark New York City egyik legszebb panorámájával rendelkező bárja, a Fashion District szívében, a Times Square-től néhány percre. A bár privát eseményeknek is helyszínt ad, így mindig ellenőrizzük, hogy aznap be tudunk-e jutni. Előzetes helyfoglalást elfogadnak. A bárból fantasztikus a kilátás az Empire State Building-re, a Times Square-re és Midtown Manhattanra.

skylark2

7. Pod 39

Cím: 145 E 39th St, New York, NY 10016, Pod 39 Hotel 17. emeletén (Murray Hill)

Weboldal

Kilátás: A bárból, mely nevezetes Latin-Amerikai hangulatáról, ételeiről és koktéljairól, remek kilátás nyílik az East River-re, a Empire State Building-re, a Chrysler Building-re és a Freedom Tower-re.

ű8. The Refinery Rooftop

Cím: 63 W 38th St, New York, NY 10018

Weboldal

Kilátás: A Refinery Rooftop New York City legnagyobb bárja, 325 m2-es területen, kül- és beltéri egységgel. A beltéri bárban, melynek hatalmas kandallója is van, bőrfotelekben fogyaszthatjuk a koktélunkat. A kültéri bár visszahúzható tetővel is rendelkezik. Innen csodás kilátás nyílik Midtown Manhattanra, az Empire State Building-re.

9. BAR SixtyFive at Rainbow Room

Cím: 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112

Weboldal

Kilátás: A Bar Sixtyfive a Rockefeller Plaza 65. emeletén található. A bárból, mely körbeöleli az épületet, fantasztikus kilátás nyílik egész Manhattanra.

10. Bar 54

Cím: 135 W 45th St, New York, NY 10036

Weboldal

Kilátás: A bár a Times Square-en, a Hyatt Centric Times Square 54. emeletén található, ahonnan remek a kilátás az East River-től a Hudson River-ig.

11. Royalton Park Rooftop

Cím: 420 Park Ave S, New York, NY 10016, a Royalton Hotel tetején

Weboldal

Kilátás: Masszív, átrium-szerű, három emeletes bár, ahonnan szép kilátás nyílik Manhattanra valamennyi oldalról. A bár az egész évben nyitva tartó uszodájáról nevezetes, ahonnan impozáns látvány nyílik az Empire State Building-re.

12. Upstairs at the Kimberly

Cím: 145 E 50th St, New York, NY 10022

Weboldal

Kilátás: A Kimberly Hotel 30. emeletén található tetőbár arról nevezetes, hogy innen egyedi kilátás nyílik a Chrysler Building-re.

13. The Roof

Cím: 215 Chrystie St, New York, NY 10002

Weboldal

Kilátás: A NoLiTa negyedben, a Public Hotel tetején található bár vibráló, szexi, éjszakai klub. A bárból úgy érezzük, mintha a város felett lebegnénk. A beltéri bárból, mely padlótól plafonig üvegezett, illetve a kültéri részből 360 fokos látvány nyílik egész Manhattanra.

14. PH-D Lounge

Cím: 355 W. 16th St. New York, NY 10011

Weboldal

Kilátás: Tükrök, fekete márvány falak, hatalmas csillárok, kék ülések és a 80-as évek hangulata keveredik ebben a bárban, ahonnan remek kilátás nyílik Downtown Manhattanra, a Hudson River-re és az Empire State Building-re.

15. Mr.Purple

Cím: 180 Orchard St, New York, NY 10002

Weboldal

Kilátás: A Lower East Side-on, az Indigo Hotel 15. emeletén található bár egyre népszerűbb, melyet nemcsak a jó koktéloknak, de a remek kilátásnak is köszönhet.

16. Azul ON THE ROOFTOP

Cím: 525 Greenwich St, New York, NY 10013

Weboldal

Kilátás: A SoHo-ban, a Hotel Hugo tetején található bár Kuba hangulatát idézi és csodálatos látványt kínál Alsó-Manhattanra.

17. Met Roof Garden Café & Martini Bar

Cím: 1000 5th Ave, New York, NY 10028

Weboldal

Kilátás: A Metropolitan Museum of Art tetőbárja ugyan nincs olyan magasan, mint az előző bárok, azonban a Central Park a lábunk előtt hever. Sajnos a MET-be már belépőt kell fizetnünk, azonban itt nem elvárás a fogyasztás, mivel a tetőn gyakran kiállítási tárgyak is találhatóak.

18. Spyglass

Cím: 47 W 38th St, New York, NY 10018

Weboldal

Kilátás: Midtown Manhattanban, az Archer Hotel 22. emeletén található bárból a legszebb a kilátás az Empire State Building-re.

19. SERRA by Birreria – Eataly

Cím:  200 Fifth Avenue, Roof, New York, NY 10010

Weboldal

Kilátás: A Flatiron Building szomszédságában található Eataly tetőbárja ugyan nem emel minket magasba, azonban nagyon szép kilátás nyílik innen a Vasalóházra és az Empire State Building-re.

20. Westlight

Cím: 111 N 12th St, Brooklyn, NY 11249

Weboldal

Kilátás: A Brooklynban található Westlight 2017-ben elnyerte a megtisztelő legjobb New York-i bár címet és nem véletlenül. A Williamsburg-i William Vale hotel 22. emeletén található bárból 360 fokos kilátás nyílik Manhattanra, Queens-re és Brooklynra. Az étel és ital szintén fantasztikus, melyért a világhíres séf, Andrew Carmellini felelős. A bár roppant népszerű, ezáltal gyakran telt házas. Foglaljunk asztalt időben.

21. cloudM

Cím: 189 Bowery, New York, NY 10002 (Bowery Hotel)

Weboldal

New York City egyik legújabb rooftop bárja kül- és beltéri helyiséggel, ahonnan 360°-os kilátás nyílik a városra a Pénzügyi Központon át Midtown Manhattanra és Brooklyn-ra.

22. The Fleur Room

Cím: 105 W 28th St, New York, NY 10001

Weboldal

Chelsea-ben a Moxy Hotel 35. emeletén található The Fleur Room 2019 márciusában nyílt. Innen szintén 360°-os kilátás nyílik Manhattanra a Statue of Liberty-től az Empire State Building-ig. A dizájn virágelemekre épít, csodás csillárokkal, masszív diszkógömbbel. A hatalmas üvegablakok gombnyomásra kinyílnak és verandává varázsolják a bárt. Igazi Instagram sztár.

23. Elsie Rooftop

Cím: 1412 Broadway, New York, NY 10018

Weboldal

Az Elsie Rooftop 2018-ban nyílt. Nevét Elsie de Wolfe amerikai színésznő, belsőépítészről kapta. Elsie a New York-i, a londoni és párizsi társasági élet közismert alakja volt az 1920-as években. Ő volt az első New York-i penthouse tervezője.

A 25. emeleten található nyílt teraszos bár pontosan a Times Square felett található, így fantasztikus kilátásban van részük a vendégeknek.

24. Haven Rooftop

Cím: 132 W 47th Street New York, NY 10036

Weboldal

A Haven Rooftop, a Sanctuary Hotel tetején szintén a Times Square közelében található, beltéri szórakozóhely, gyönyörű kilátással Midtown Manhattanra. Amerikai és francia ételeiről nevezetes.

25. Monarch Rooftop

Cím: 71 W 35th Street

Weboldal

A Herald Square-n található Monarch Rooftop-ról hihetetlen kilátás nyílik az Empire State Building-re. A 18. emeleten található nyitott bár koktéljairól nevezetes.

26. Somewhere Nowhere NYC

Cím: 112 W 25th St, New York, NY 10001

Weboldal

A Renaissance New York Chelsea Hotel tetején található bárból 360° kilátás nyílik Manhattanra. A Hudson Yards épületei is jól láthatóak innen, de az Empire State Building-re is remek a rálátás.

27. Harriet’s Rooftop

Cím: 60 Furman St, Brooklyn, NY 11201

Weboldal

A Brooklyn-ban található 1 Hotel tetőbárjából csodálatos kilátás nyílik Manhattanra.

28. The Crown

Cím: 50 Bowery, New York, NY 10013

Weboldal

A Hotel 50 Bowery tetején található bárból 360° kilátás nyílik a városra. A The Crown bár az egyetlen olyan bár, ahonnan Manhattan és Brooklyn sziluettje is jól látható.

29. JIMMY SoHo

Cím: 15 Thompson St, New York, NY 10013

Weboldal

A SoHo-ban található bárból 360° kilátás nyílik a városra. Gyönyörűen látható a Freedom Tower, New Jersey partjai és az Empire State Building.

30. Sandbar Rooftop

Cím: 152 W 26th St, New York, NY 10001

Weboldal

A Fashion District-ben, a Hilton Hotel 23. emeletén található Sandbar Rooftop a Hamptons-t hozza a City-be. Tengerparti hangulat, dizájn és a 360° kilátás teszi ezt a bárt vonzóvá. Az Empire State Building-re is gyönyörűen rálátni innen.

31. Darling

Cím: 36 Central Park S, New York, NY 10019

Weboldal

A Billionaires’ Row első tetőbárja 2022 márciusában nyílt a Park Lane New York Hotelben. A Central Park déli oldalán található bárból gyönyörű kilátás nyílik a Central Parkra.

32. Daintree

Cím: 25 W 38th St 29th Floor, New York, NY 10018

Weboldal

A Hotel Hendricks tetején található bár 2021-ben nyílt és ausztrál elemeket vonultat fel, mind dizájnban, mind a menüben. A bárból szép kilátás nyílik az Empire State Building-re.

33. A.R.T NoMad

Cím: 11 E 31st St, Rooftop, NY 10016

Weboldal

Az Arlo Hotel tetején található bárból szép kilátás nyílik Midtown Manhattanra és a Hudson folyóra. Itt is az Empire State Building látványa viszi a pálmát.

34. Le Bain

Cím: 848 Washington St, New York, NY 10014

Weboldal

A Le Bain Downtown Manhattanban, a Standard High Line hotel tetején található, a Meatpacking District-ben. A bárból fantasztikus kilátás nyílik Manhattan déli részére, a World Trade Centerre.

35. Magic Hour

Cím: 485 7th Ave 18th floor, New York, NY 10018

Weboldal

A Times Square közvetlen szomszédságában található MOXY NYC Times Square Hotel tetején található Magic Hour bárból egyedüli kilátás nyílik az Empire State Buildingre és a környező Times Square-re.

36. Panorama Room

Cím: 22 N Loop Rd, New York, NY 10044

Weboldal

A Panorama Room Roosevelt Island első rooftop bárja, mely a Graduate Roosevelt Island Hotel tetején található és jó időben négy kerületre is rálátni. Queens, Brooklyn, Manhattan és a Bronx épületei is jól láthatóak és természetesen a Queensboro Bridge.

Tags: , , , , , ,