New York, ahogy Ti láttátok 2017-ben

Az évet – immás szokás szerint – ismét nyereményjátékkal zártuk, melynek egyik fordulója során arra kértelek Titeket, hogy írjatok egy rövid, New Yorkkal kapcsolatos gondolatot, benyomást, élményt, álmot. Ezek közül osztom meg veletek a legszebbeket, legfrappánsabbakat, legelgondolkodtatóbbakat. Köszönöm, hogy játszottatok, köszönöm, hogy aktív tagjai vagytok ennek a blogközösségnek, itt és közösségi médián.

 

Ancsi Biacsi: New York, az nem Amerika. New York, az New York. Egy külön fejezet.

Dr. Bárándi Emese: A Földön nincs még egy olyan város, mint New York City!

Mariann Terék: A Földön létező összes művészeti, építészeti stílust, gasztronómiai élményt és embertípust itt megtalálod, egy városban.

Edit Besze Lajosné: A maga veszélyeivel együtt imádjuk New Yorkot.

Anita Csé: Ennek a városnak szíve van, és él!

 

Adrienn Kerényi: Ha egyszer meglátod, azonnal soha nem múló szerelembe esel vele.

Katalin Lucassen-Lehel: Vibráló, eleven, csillogó, egyszerre régi és új, sosem alszik és csak arra vár, hogy felfedezd.

Kovács Rita: New York lüktetését a lelkedben érzed.

Lajos Györfi: New York egy hangos szívdobbanás.

Sásdi Lilla: Úgy készülj, hogy maradsz.

Lipovszky Csilla: Tedd a kezed a szívedre! Az a lüktetés, dobbanás ugyanaz, mint ahogyan ez a város él!

Fülöp Krisztina: Ha egyszer látod, mindig oda vágysz. Súlyos függőséget okoz.

 

Erzsébet Kiss: Elvarázsolt és ámulatba ejtett. Hogy miért? Mert ilyen hatalmas városban sem éreztem zsúfoltságot, köszönhetően a csodálatos szervezésnek. Nem beszélve a Central Parkról, amely maga a csoda, a metropolis friss levegője. Magyar mérnök is részt vett a tervezésében. Hiába, mi mindenhol ott vagyunk. Csodálatos, varázslatos és élhető város.

Nikoletta Horváth: A legszínesebb város, nyüzsgő, zajos, mégis gyönyörű. New Yorkban bármi megtörténhet.

Kiss Evelin: Egy fantasztikus, különleges, szerethető város. Bele lehet szeretni és visszavágyni örökké.

Magyar Mónika Andrea: Az égig erő város, közepén a zöld szívével.

Andrea Barossné Koós: New York olyan, mintha hazaértél volna.

Richard Gere: New York az a város, amely mindig mozgásban van és ahol az álmok születnek.

Mónika Szilágyi: New York függővé tesz. Ha egyszer eljössz ide, a szíved mindig visszavágyik és azon agyalsz, hogyan tudnál újra itt lenni minél hamarabb.

Kristóf Gulyás: Keresd meg a Föld legfényesebb pontját!

 

Karis-Borsy Katalin Emma: Becsukod a szemed és érzed, hogy ott vagy, mert New York egyedi hangja, az illata semmihez sem hasonlítható. Az egész város lüktet és az ember szíve csordultig tele érzelemmel. Ez New York!

Andrea Nosza: A világ egyik legpezsgőbb, legizgalmasabb városa

Barbara Szabó: New York befogadás és elfogadás, színek és fények, nyüzsgés és nyugalom, fekete és fehér, álmok és vágyak, ott az lehetsz, aki csak lenni akarsz!

Gyalókay Katalin: Egy város, ahol valami elindul benned, egy kapcsolat, amely örökre elkísér, egy érzés ami soha el nem múlik!

Magony Anita: A város, ahonnan sírva mész haza.

Kata E. Vicze: New Yorkban mindenki siet. Gyakran átnéznek egymáson az emberek. De New Yorktól azt kapod, aki te vagy. Vigyázz vele, mert ha nem vagy elég erős hozzá, felemészt és kivet magából. De ha rátermett vagy, és ismered az álmaidat, hiszel magadban, és nem félsz a bukástól sem, akkor New York megmutatja neked, hogy itt bárki lehetsz, akivé válni akarsz, és bármi megtörténhet.

Rucz Barbara: Mindenki életében van egy város, egy hely, amely olyan hatással van rá, amit nem tud megmagyarázni, csak a csontjaiban érzi, hogy ott kell lennie. A hely, ahol az égig érő házak között csak kapkodod a fejed és nem tudsz betelni a látvánnyal. Az óriás metropolis, ami tavasszal, nyáron, vagy ősszel is a folyton megújuló ezer arcát mutatja és éppen olyan csodálatos, mint télen. Nekem ez New York, a soha nem alvó város. A város, amely megérint és soha többé nem ereszt el.

 

Nici Balint: New York az a város, ami folyamatosan vonzza az embert, hívogat, mert annyi sok csodálatos látnivaló van, mellyel sosem lehet betelni. NY maga az élet, fantasztikus éttermekkel, kávézókkal-sütizőkkel, shopping paradicsom, a vásárlás szerelmeseinek és persze csodás parkokkal a természetbe vágyóknak.

Zsuzsi Baranyai: A felhőkarcolók, a luxus és multikulturalizmus, a végtelen ritmus városa, ahol együtt él a hip-hop és a klasszikus zene, a bálok és a burlesque. Elit, csodás és lenyűgöző. A világ leragyogóbb városa. Imádni való, főleg télen és ősszel.

Gyöke Dárió: NY egy olyan gyűjtőpont, ahol a világ összes kultúrája, vallása és embertípusa keveredik, (együtt)él több-kevesebb sikerrel, miközben az anyagi helyzet legextrémebb szélsőértékei is képviseltetik magukat, azaz megfordulnak itt a multimilliárdosoktól kezdve a teljesen nincstelenekig.

Bakosné Kovács Krisztina: Ha meg akarod ismerni a bolygónkon élő embert, az általa megélt vallásokat, az általa létrehozott kultúrát – a különböző művészeteket, akkor Isten hozott, a legjobb helyen jársz!

 

Fotó: matthewchimeraphotography, coryschlossimages, m_bautista330

Tags: , , , , ,