A TWA 800-as járat tragédiája-20 évvel később

20 évvel ezelőtt, 1996. július 17-én, egy gyönyörű nyári estén, 230 fővel a fedélzetén, 12 perccel a felszállás után, este 8 óra 31 perckor, Long Island délkeleti partjánál lezuhant a TWA amerikai légitársaság New Yorkból Rómába tartó gépe.  A részletekről ITT olvashatsz. A tragédia körülményeit övező misztérium, az áldozatok családtagjainak gyötrelme, a megválaszolatlan kérdések okozta csalódás semennyit sem halványult az évtizedek során. Azon ritka katasztrófák egyike, amikor az eset körülményeinek vizsgálata, illetve a nyomozás lezárása sem hozott megkönnyebbülést. A magánnyomozások- miután az FBI többször is elutasította  az akta megnyitását – tovább folynak.

2016. július 5-én jelent meg Jack Cashill történész TWA 800: The Crash, the Cover-Up, and the Conspiracy (TWA 800: repülőgép-szerencsétlenség, félrevezetés és konspiráció) című könyve, melyben az író olyan új dokumentumokat és tanúvallomásokat oszt meg, melyek egytől-egyik alátámasztják a tényt, miszerint a TWA 800 tragédiájának valódi okát bizonyos felsőbb körök minden lehetséges úton megakadályozzák.

“Jack Cashill könyve kétséget kizárólag a legalaposabb, legzseniálisabb és leghihetőbb könyv a témában. ”—VERNON GROSE, ex-NTSB igazgatótanács tag és CNN kommentátor.

“Jack Cashill, Amerika legrangosabb nyomozóriporterének rendkívüli könyve elsöprő bizonyíték arra, hogy valami nagyon nincs rendben az FBI és a CIA háza táján.”—HERBERT E. MEYER, volt nemzetbiztonsági képviselő.

“Jack Cashill közel 20 éven át fáradhatatlanul kutatott, hogy kiderítse az igazságot. Munkája során elsősorban az áldozatok családját és a szemtanúkat tartotta szem előtt, akiket 20 éven át semmibe vettek a hatóságok. Egyértelmű, 20 éven tartó hazugságfolyam. Ennek a könyvnek hatalmas sikernek kellene lennie, de nem lesz. Az uralkodó médiának és a Nemzet Biztonságnak túl sok vesztenivalója van.” —JAMES SANDERS, a The Downing of TWA Flight 800 című könyv szerzője.

A könyvet megvettem és elolvasom. Ha érdekelnek titeket is a részletek, kérlek jelezzétek a kommentekben. Bejegyzést csak akkor készítek, ha van rá kereslet. Köszönöm!

A könyv megrendelhető itt: Amazon

Kép: Google

Tags: , , , , , , ,