Gigantikus orchideák a Central Parkban

New York City nevezetes arról, hogy lehetőséget és helyet biztosít a feltörekvő képzőművészeknek, különös tekintettel a Street Art ágazatra. A Central Park dél-keleti részén, az Ötödik Sugárút és a 60. utca találkozásánál található, forgalmas Doris C. Freedman Plaza gyakorta ad otthont kisplasztikáknak, szoborcsoportoknak.

Tavaly a párizsi művész, Tatiana Trouvé orsói uralták a teret. Az alkotó 120 hatalmas faorsót helyezett el három ipari méretű, öntöttvas tárolóra. Az orsókra különböző színű és hosszúságú köteleket spulnizott. Minden egyes spulni egy-egy Central Parkban található gyalogutat, ösvényt képviselt. ITT olvashattok többet róla.

 

Idén a német alkotóművész, Isa Genzken, Két Orchidea elnevezésű alkotása került a Central Park dél-keleti bejáratához.

“Az orchidea, a valaha ritkaságnak számító, egzotikus virág, napjainkban mindenki számára elérhető, tömegvirág lett, mégis megtartotta titokzatosságát.” – nyilatkozta az alkotó.

 

A két elegáns orchidea tő 8 és fél, illetve 10 és fél méter magasra emelkedik. A virág szirmain megtörő fény érdekes árnyakat vet a térre.

Az orchideákat a Plaza Hotellel a háttérben fényképezik a legtöbbet. Az alkotás augusztus 21-ig látható a Doris C. Freedman Plaza-n.

Képek: a blog írójának tulajdona

Tags: , , , , , , ,