Kutyakoncert a Times Square-n

New York City valóban a lehetőségek és őrültségek városa. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tegnap este a Times Square-n megrendezésre került Kutyakoncert. A csontig hatoló hideg ellenére több száz kutyabarát gyűlt össze éjfél előtt(!) a tér ikonikus lépcsőinél.

Természetesen sokan kedvenceikkel együtt érkeztek, elvégre ez az esemény az ő tiszteletükre született. A mínusz 10 fokos hidegben pokrócba burkolt négy- és kétlábúak hallgatták a külön erre az alkalomra komponált zeneművet.

A kutyaszimfónia szerzője nem más, mint a multitalentum, Laurie Anderson, aki pályafutása során szinte valamennyi művészeti ágban forradalmian újat alkotott. Laurie maga is állatbarát, s különösen mély kapcsolatáról a kutyákkal rövidfilmet is forgatott. A Heart of a Dog (A kutya szíve) című dokumentumfilm idén Oscar-jelölést kapott.

A koncertet a négylábúaknak alacsony frekvenciás hangfalakon át közvetítették, míg kísérőik között több száz wireless fejhallgatót osztottak ki a helyszínen.

Az alkotó a Kutyaszimfóniát a 2001. szeptember 11-i mentésben részt vett munkakutyáknak ajánlotta.

A Kutyakoncert volt az első előadása a Times Square januárra tervezett “Midnight Moments” (Éjféli Pillanatok) című programsorozatának. A hideg januári éjszakákon a Times Square Szövetség szervezésében a tér kivetítőin modern alkotások, projektek kerülnek bemutatásra. A tegnap esti koncert után “A kutya szívét” tekinthette meg a közönség.

Laurie Andersonnak ez nem az első kutyás próbálkozása. 2010-ben a Sydney Operaház előtt adott sikeres koncertet a négylábúaknak. “Hihetetlen érzés hallgatni a kutyák vidám csaholását.” – nyilatkozott akkoriban, s a tegnapi előadás is bizonyította, hogy a kutyabarátok lelkesedése nem ismer határokat.

Yoko Ono csak ennyit fűzött az ötlethez: “Ezt is csak Laurie találhatta ki!”

Képek: Instagram #laurieanderson

Tags: , , , , , , , ,